Ännu ett asylboende i Sollefteå kommun

SOLLEFTEÅ. Lilla Graninge i Sollefteå kommun ser nu ut att få sitt första asylboende. Tanken är att boendet ska få plats med 50 stycken asylsökanden.

Det är företaget ”Västernorrlands Utveckling och Omvårdnad” som planerar att öppna ett boende på Graningegården. När dörrarna öppnas är inte klart men ansökan om att få öppna boendet är inskickad och godkänd.

Då datum för inflyttning står klart avser man bjuda in ortsborna till ett informationsmöte. Om man där planerar att informera befolkningen om farorna de kan utsättas för när ett asylboende öppnas återstår att se.

Företaget Västernorrlands Utveckling och Omvårdnad driver sedan tidigare olika HVB hem, då främst i Sundsvall och Timrå.

Om någon ortsbo möjligtvis känner en motvilja mot att det ska öppnas ett asylboende på orten kan det vara värt att informera de nyanlända kulturberikarna om att det finns varg och björn i området. Det har tidigare skapat en ovilja bland nyanlända att stanna på boenden som inte har motsvarat förväntningarna de haft.

Källa:
Graningegården kan bli asylboende