”Rasistiska flygblad” i Skönsmon polisanmälda

SUNDSVALL. Under torsdagen ska någon eller några ha hängt ut kriminella invandrare genom att dela ut utskrivna artiklar från en hemsida i brevlådor i området Skönsmon. Detta föll inte i god jord hos några som valt att polisanmäla flygbladet.

På utskrifterna som delats ut till boende i Skönsmon finns namn och bilder på kriminella invandrare i Sundsvall. Det ska även framgå vad de är dömda för.

— På utskrifterna är det artiklar som handlar om ungdomar från Sundsvall med invandrarbakgrund som ska ha dömts för brott, säger Jesper Claesson vid polisen i Sundsvall.

På utskrifterna kritiseras även straffen som de kriminella invandrarna har fått, straff som varit för låga menar man. Händelsen har polisanmälts och rubriceras som hets mot folkgrupp. Polisen har i nuläget inga spår efter en eventuell brottsling.

— I nuläget känner inte vi till några iakttagelser av den eller de som delat ut de här utskrifterna men vi får jobba på det och även kolla på den webbsida som artiklarna ska ha skrivits ut ifrån, säger åsiktspolisen Claesson.

Källa:
Spred rasistiska artiklar på Skönsmon