Så här mycket skrev media om aktionen i Örnsköldsvik

MEDIA. För att visa hur absurd och politiserad den etablerade median i Sverige är har Nordfront sammanställt en lista över alla artiklar vi lyckats hitta om den offentliga flygbladsutdelningen i Örnsköldsvik.

örnsköldsvik-media-kvinnor-storTre kvinnor som varit tongivande i mediadrevet: Den f.d. prästen Pia Boija ”motdemonstrerade” genom att vifta med ett fredsmärke; Maria Lindberg som är reporter på Örnsköldsvik Allehanda slet upp mobilen och började filma aktivister när hon stötte på dem på stan; Matilda Rylander chockades av att en välvårdad man inte var positiv till mångkultur.

I lördags genomförde Nordiska motståndsrörelsen en offentlig flygbladsutdelning i Örnsköldsvik. Ett 15-tal aktivister delade ut flygblad och aktiviteten förflöt utan några incidenter. Har händelsen ett högt nyhetsvärde? Inte direkt. Rapporterade media om aktionen? Ja…

Artiklar i Örnsköldsvik Allehanda:
TV: Starka reaktioner när nazistiska Nordfront manifesterade i Örnsköldsvik
Polisen om manifestationen: ”Svårt för oss att agera vid sådana här ärenden”
Pensionerade prästen Pia protesterade mot nazisterna – Nu hyllas hon på nätet
Matilda om nazistmanifestationen: ”Jag pratade med en av dem – fick en chock av hans åsikter”
Det som har hänt och det som händer är sorgligt – besvikelsen är obeskrivlig
Vi måste hylla dem som står upp mot nazismen – Matilda och Pia är hjältar
Nordiska motståndsrörelsen: ”Därför manifesterade vi i Örnsköldsvik”
Nordiska motståndsrörelsen – hur många är ni och vad vill ni?
Hätsk stämning på manifestationen – var det rätt av er att knuffa en tjej?
Ska man vara rädd för er?
Nazistmanifestationen polisanmäld
Jonathan Leman, Expo: ”En handfull nazistaktiviteter i Örnsköldsvik i år”
Expo: ”En sluten, våldsbejakande extremistisk organisation”
Expo: Kritiker mot organisationen har blivit misshandlade

Övrig media:
Ökad nazistaktivitet i länet
Nazistdemonstration i Örnsköldsvik
Pensionerade prästen stod upp – hyllas nu
Starka reaktioner efter demonstration i Örnsköldsvik i helgen
Högerextremister bli allt mer aktiva i Norrland

Relevanta frågeställningar: Varför ifrågasätter och problematiserar fulmedia Motståndsrörelsens rätt till yttrande- och mötesfrihet? Brukar inte journalister och andra mediepersonligheter påstå sig värna om yttrandefriheten, eller är det bara deras egen rätt att propagera mot svenska intressen som de värnar?

Relaterade artiklar:                                                                                        Offentlig flygbladsutdelning i Örnsköldsvik                                                       RN#28: Örnsköldsvik, morden i Trollhättan och samhällskollapsen     Den besatta hippieprästen Pia kan bli årets Västernorrlänning