Offentlig flygbladsutdelning i Hudiksvall

Lördagen den 26 december hade aktivister en offentlig flygbladsutdelning utanför en större Ica-affär i Hudiksvall. Mycket folk var ute och gjorde sina ärenden denna eftermiddag och responsen var över lag god.

1

Efter ett tag kom en butiksanställd med främmande ursprung ut och gjorde klart att aktivisternas närvaro inte var önskad och att man skulle tillkalla väktare för att försöka få bort dem och därmed hindra den grundlagsskyddade rätten till yttrandefrihet och fri informationsspridning. Ingen väktare dök dock upp.

En man prövade lyckan genom att försöka slita till sig en aktivists flygbladsbunt, men misslyckades, och flydde i panik tillbaka in i butiken då aktivisten fredade sig. Sådana tilltag tolereras absolut inte av Motståndsrörelsens aktivister.

2

För att sammanfatta aktiviteten så var den mycket lyckad.