Bemötande av lögnbrev i Hudiksvall

NÄSTE 4. Någon individ med folkfientligt uppsåt har i veckan delat ut brev med lögnaktigt innehåll till ortsborna i Trogsta, Hudiksvall, och ”hängt ut” nästeschef Ingemar Westerbring.

I brevet som är utdelat specifikt till nästeschefens grannar försöker upphovsmakaren att framställa det som att det är Ingemar Westerbring själv som skrivit brevet. I brevet finns en bild på Westerbring och det inleds med raderna ”Trogstabor! Mitt namn är Ingemar Westerbring och jag är s.k. Nästeschef för Näste 4…”

Brevet innehåller sedan en rad av rena lögner om organisationen så som att vi exempelvis mördat meningsmotståndare och är stolta över det. Vidare plockas citat från Motståndsrörelsens politiska program hej vilt och rycks kraftigt ur sina sammanhang för att försöka vrida våra åsikter till något annat än de egentligen är.

Ingemar Westerbring som sedan många år tillbaka är offentlig med sina åsikter och sin roll i organisationen och därmed redan välkänd i såväl Trogsta som Hudiksvall valde som motreaktion att personligen prata med en del av sina grannar och till övriga författa och dela ut ett brev som han faktiskt hade skrivit själv.

Här följer innehållet i det brevet:

Hej!

Jag har idag fått reda på att det under veckan spridits ett brev till hushåll i Trogsta, med mig som avsändare.

Det är INTE jag som skrivit det brevet.

Vem som ljugit ihop brevet och varför kan man ju bara spekulera i, men helt uppenbart så är det någon som är extremt fixerad vid mig som person och att syftet inte var vänligt.

Det tråkiga med det hela är såklart att personer blivit rädda för att de trodde brevet var äkta, men också för att brevet med rena lögner förstärker nidbilden av Nordiska motståndsrörelsen som en kriminell organisation – något som verkligen inte stämmer.

Allt som står i brevet är dock inte felaktigt. Det stämmer att jag sedan många år valt att engagera mig i Motståndsrörelsen. Detta främst med anledning av att jag bryr mig om mina barn och deras framtid väldigt mycket. Men också på grund av att hela samhället ser ut att gå mot totalt kaos.

Nordiska motståndsrörelsen är en helt laglig organisation och dessutom registrerat parti, som arbetar med opinionsbildande aktiviteter och ämnar att ställa upp i nästa val.

Jag värnar om vår yttrandefrihet och kommer att fortsätta mitt politiska engagemang, trots detta, eller några andra eventuella försök att tysta mig i framtiden. Jag kan också berätta att jag och min familj trivs bra i Trogsta och att vi tycker om den gemenskap som finns här och att jag inte har några som helst problem med att respektera andra personers politiska åsikter.

Den som har funderingar eller frågor kan kontakta mig direkt, per telefon eller e-post. Skulle ni vara med om något liknande framöver eller se något suspekt så får ni gärna höra av er.

Hälsningar Ingemar Westerbring

Tel 070 342 09 03

ingemar.westerbring@nordfront.se

P.S. Vill ni läsa Nordiska motståndsrörelsens politiska program, utan att det som i brevet, klippts enstaka citat ur sitt sammanhang, är ni välkomna att göra det på vår internetsida www.nordfront.se och där klicka på bilden med texten ”Vår politik”. D.S.