Anna Gullberg dödshotad av muslim – är orolig för allmänhetens syn på muslimer

INRIKES. Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg som tidigare hetsat mot Nordiska motståndsrörelsen har blivit dödshotad av en nära släkting till Gävlemoskéns imam Abu Raad.

Chefredaktören för Gefle Dagblad Anna Gullberg som tidigare kommit med absurda påståenden om Motståndsrörelsen uppges nu ha blivit mordhotad av en nära släkting till Gävlemoskéns imam Abu Raad.

Dödshoten mot Gullberg ska ha varit att släktingen till imamen vid minst två tillfällen ska ha sagt att hon borde ”dödas” eller ”skadas”. En anmälan om olaga hot ska nu ha upprättats av polischefen som tog emot samtalet.

Hoten, misstänker Gullberg, har och göra med tidningens granskning av Gävlemoskéns ledning. I granskningen framkom det att styrelsemedlemmen Ali Al Ganas hyllat den islamistiska terrororganisationen IS på Twitter där han laddat upp bilder på terrorsektens flagga. Till bilderna skrev han att ”Vi muslimer älskar, ärar och höjer denna flagga”.

Det var två dagar efter avslöjandena som Gullberg ska ha hotats av släktingen.

— Hoten mot mig har framförts i samtal med en polis, och kan direkt kopplas till de publiceringar som vi gjort kring Gävle moské. Personen som hotar befinner sig i ledarens omedelbara närhet, säger Gullberg.

Enligt förundersökningsledare Börje Hjelm nekar mannen.

— Som jag förstått det som vill han inte kännas vid att han ska ha utsatt någon för något hot, säger förundersökningsledare Hjelm.

Trots att Gullberg blivit dödshotad av en muslim så fortsätter hon ändå att predika ”tolerans” genom att hävda att islamism är ovanligt bland muslimer. Hon uppger att hon är ”orolig” för muslimerna när det i själva verket är hon som borde vara orolig efter det som har hänt.

— Jag oroar mig också för att muslimer i allmänhet ska drabbas av missaktning, eller riskera att vidhäftas de extrema åsikter som Gefle Dagblad i sin granskning har kunnat koppla till vad som är en mindre grupp inom Gävle Islamiska Centers ledning och kretsen närmast imamen, menar hon.

Källa:
Chefredaktör dödshotad av släkting till Gävleimamen: ”Ett direkt hot mot pressfriheten”