Aktivitet i Söderhamn

Lördagen den 4 februari genomförde aktivister en banderollaktion i Söderhamn över E4:an. Tidpunkten för aktionen ansågs lämplig då det denna vecka var SM-veckan i Söderhamn, där det tävlades i ett 20-tal olika grenar.

Man höll under två timmars tid en banderoll med Motståndsrörelsens hemsideadress flankerat av två Tyrrunefanor på en bro över motorvägen. Många bilister visade sitt stöd genom att tuta och vinka och inga störningar uppstod.

Under aktiviteten kom en engelsk herre som jobbar som lastbilschaufför förbi. Han undrade vilka aktivisterna var och vad som stod på banderollen. Därefter berättade han att de har precis samma problem med rasfrämlingar i England som vi har i Sverige. Han höll med om att det pågår ett folkmord mot vita i Europa och berättade om den besvärliga situation som råder i Calais, med lyckosökande invällare som försöker ta sig till England för att leva av deras välfärd. Han önskade aktivisterna lycka till innan han gick vidare.

När man var färdiga med aktiviteten och var tillbaka vid bilarna vid köpcentret E-Center så kom dock en polisbil som verkade intresserad av aktivisterna. Polisbilen följde mycket riktigt efter aktivisterna in till Söderhamn där man stannade dem. Strax efter anlände ytterligare en patrull.

Man bad om att få se legitimation på ansvarig för aktiviteten, visiterade samtliga aktivister och letade igenom bilen efter vapen. Detta motiverade man med att det anses vara ”stor konfrontationsrisk under organisationens aktiviteter” och att aktivisterna därför kunde misstänkas vara beväpnade. Inga vapen hittades.

Man kan antaga att om polisen i lika hög grad hade stoppat och visiterat kriminella, som att jävlas och markera mot politiskt oliktänkande, så hade man åtnjutit större förtroende från allmänheten.

När detta var klart så for aktivisterna vidare till några större parkeringar i centrala Söderhamn där man lappade en hel del bilar med flygblad.

Efter aktiviteten åt man en gemensam måltid och gick igenom framtida aktiviteter och planer.

Sammanfattningsvis så får man säga att det var en bra dag med kampen för vårt folk – trots vissa störningsmoment – då förmodligen tusentals personer blev påminda om Nordiska motståndsrörelsen.