19-åriga Tovas före detta pojkvän begärs häktad för mord

BROTT. 19-åriga Tova Mobergs före detta pojkvän, en 22-årig man, begärdes under onsdagen häktad för att ha mördat henne. Samtidigt sattes de andra två män som suttit anhållna misstänkta för delaktighet i mordet på fri fot.

Det var under lördagen som 19-åriga Tova Moberg försvann i Hudiksvallstrakten och ett stort sökarbete efter henne sattes igång. Sent under söndagskvällen hittades Tova mördad. Tre män, som redan satt anhållna misstänkta för människorov, misstänktes nu för mordet på Tova.

Under onsdagen begärdes en av männen, en 22-årig man och som visade sig vara Tovas före detta pojkvän, häktad misstänkt för mordet på henne. Samtidigt sattes de två andra männen, som varit misstänkta för delaktighet i mordet, på fri fot.

Tovas tidigare pojkvän, som nu begärts häktad, är tidigare dömd för ringa narkotikabrott, rattfylleri och olovlig körning. De första två brotten gäller en händelse i november 2015 då han körde bil medan han var drogpåverkad. Han har dessutom tre strafförelägganden mot sig gällande ringa narkotikabrott, brott mot knivlagen samt ett brott mot vägtrafik­registerlagen då han kört omkring med en avställd traktor. I mars i år ska han även ha polisanmälts för att ha misshandlat Tova.

Misstankarna kvarstår mot de två män som tillsammans med 22-åringen suttit anhållna misstänkta för brott men bevisen är inte tillräckligt starka för att åklagare Christer Sammens ska begära dem häktade.

Källa:
En begärs häktad för mordet på Tova Moberg