Facit efter Härnösands stadsfest: 23 sexattacker varav 3 våldtäkter

MÅNGKULTUR. Trots utlovade ”krafttag” och fler anställda vakter har sexattackerna bara ökat i styrka under helgen som gått. På Härnösands stadsfest ökade anmälningarna till 23 stycken, varav tre var våldtäkter. Två av våldtäkterna skedde mitt bland publiken, genom att våldtäktsmännen helt enkelt drog upp sitt könsorgan och penetrerade kvinnan framför dem. Detta rapporterar Fjällsjö Nyheter.

-Jag vet att arrangören vidtog åtgärder efter i fredags, men det verkar ha fortsatt i alla fall, säger Jonas Passbo som är jourhavande förundersökningsledare.

Den nya trenden med våldtäkter i folkmassor är ny i Sverige, men har länge funnits i länder som exempelvis Egypten. Något som även drabbat kända kvinnliga journalister. Nu har fenomenet importerats till Sverige, som en del av den gränslösa mångkulturen.

Även på Trästockfestivalen i Skellefteå har sexattackerna fortsatt. Polisen har bett om allmänhetens hjälp genom att lämna ut ett signalement på en av de förövare som ännu är oidentifierad:

”Mannen ska han haft på sig en svart jacka, varit 175-180 centimeter lång och runt 20-25 år. Mannen ska ha varit mörkhyad och haft skägg samt mustasch.”

Även i Skellefteå attackerades de tonåriga flickorna mitt i publikhavet.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.