Besviken lyckosökare eldade upp asylhotell

ÖSTERSUND. En asylsökare eldade under natten upp en jättelik byggnad intill asylhotellet Grytan utanför Östersund i Jämtland. Bland annat totalförstördes extremistorganisationen Hej Främlings verksamhet. Nyheten om den nu anhållne migranten censureras hårt av regimens medier. Detta skriver Fjällsjö Nyheter.

En jättelik byggnad intill Grytans asylhotell i Brunflo eldades i natt upp av en asylsökare. Motivet är enligt Polisen att migranten fått avslag på sin asylansökan. Enligt Migrationsverket har han bara låtsats vara flykting, men kan egentligen återvända hem till sin familj. Nu sitter han anhållen för mordbrand, och har på så sätt lyckats trygga sin fortsatta försörjning i Sverige.

-Vi har styrkor från Brunflo och Östersund på plats. Byggnaden är uppskattningsvis 200 kvadramtmeter stor och innehåller sängar, vinterkläder och liknande utrustning, säger Teresia Gustafsson som är inre befäl på Räddningstjänsten i Östersund.

Branden bröt ut vid 21-tiden på tisdagskvällen och den stora byggnaden brann kraftigt och vid 23-tiden var branden fortfarande omfattande. Först vid 01-tiden hade räddningstjänsten lyckats släcka branden.

-Då kunde vi med hjälp av en hjullastare bli lite mer offensiva och riva en gavel, och då kom vi åt mycket bättre och fick en positiv utveckling och branden minskade snabbt, säger Teresia Gustafsson.

Kostnader till stora värden har brunnit upp, bland annat förstördes all utrustning för den extrema asylaktivistgruppen Hej Främling som kämpar för en ansvarlös nyliberal migrationspolitik. Nu kan man inte fortsätta sin verksamhet.

-Det känns tungt, säger Emma Arnesson som är ”verksamhetschef” på Hej Främling.

Även Migrationsverket har fått stora värden förstörda. Det drabbade dock ingen fattig, eftersom myndigheten i våras fick 50 miljarder kronor extra av regeringen. Detta är den andra asylhotellsbranden på en vecka, även i Kramfors kommun anhölls en migrant för attacken.

Som vanligt censurerar regimmedian SVT/SR och MittMedia att den gripna brottslingen är asylsökare.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.