Sextrakasserier på skola i Sollefteå

NYHETER. En polisutredning har startats med anledning av att en flicka på gymnasieskolan Hågesta i Sollefteå blivit hotad och sexuellt trakasserad av andra elever på skolan. Nu stänger rektorn av de brottsanklagade barnen under en vecka. Detta rapporterar Fjällsjö Nyheter.

Flera ungdomar har stängts av från Hågestaskolan i Sollefteå. Avstängningen kommer att vara under en veckas tid, meddelar rektorn Monika Karlström. Anledningen till avstängningen är att killgänget anklagas för att ha sextrakasserat en flicka på skolan.

-De uttrycker sig på ett sätt som är allt annat än acceptabelt. Så som vi har uppfattat det så rör det sig om nedsättande ord och hon känner sig sexuellt trakasserad, säger rektorn Monika Karlström.

Den sextrakasserade flickan ska bland annat ha blivit stoppad i skolkorridoren och trängd av flera killar, som angrep henne med hotfulla och sexuellt kränkande kommentarer.

Eftersom skolan ska vara en trygg plats för barn portas nu de sextrakasserande barnen tillfälligt. Enligt rektorn känner sig flickan rädd, hotad och kränkt av killgänget. Händelserna är polisanmälda.

Ursprungligen publicerat av Fjällsjö Nyheter.