Nationalister demonstrerade i Östersund

NYHETER. Nationalistiska kurder demonstrerade idag inför folkomröstningen i irakiska Kurdistan. Kurderna kräver ett eget land bara för kurder, och får stöd av hycklande svenska politiker. Detta skriver Fjällsjö Nyheter.

Under lördagen hölls en nationalistisk demonstration i Östersund för att stödja den folkomröstning som ska ge kurder en egen nationalstat i Mellanöstern. Ett hundratal kurder deltog på manifestationen som hölls i Badhusparken i Östersund

-Vi vill också ha ett eget land, precis som alla andra, säger 50-åriga Khadija Rostami.

Flera svenska politiker deltog på demonstrationen. Trots att de är emot att svenskar ska få ett eget land anser de att kurder har rätt till det.

-Det behövs en folklig resning mot dessa nationalistiska och högerextrema rörelser i Europa … Din röst för ett demokratiskt parti är en röst mot nationalism, påstår socialdemokraten Jens Nilsson.

Sedan demonstrerar Jens Nilsson med nationalistiska kurder för att kurder ska slippa mångkulturen i Irak och Syrien och med våld bryta sig ut och skapa en egen nationalstat.

Förklaringen till hyckleriet ligger i att Israel gynnas av en kurdisk stat, och därför driver betydande delar av USA:s etablissemang frågan, vilket gör att även deras vassaller i Sverige gör det.

Frågan om kurder ska få ett eget land på bekostnad av Irak, Syrien, Turkiet och Iran är brännhet och kan utlösa ett storkrig i Mellanöstern. Samtidigt har läget aldrig varit så bra för kurderna, mycket beroende på att USA håller på att bränna sina broar till länderna som kontrollerar de kurdiska provinserna.

Mellan USA och Iran/Syrien råder öppen fientlighet, och även relationen till Irak och Turkiet har kraftigt försämrats och USA anklagas nu även av dessa länder för stöd till terrorism.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.