SR publicerade falsk nyhet om ”nazisthot”

FALSKA NYHETER. Slink Ins EU-projekt som ska hjälpa utländska tiggare att flytta till Sverige ska läggas ned. Detta har fått vänsterextrema Sveriges Radio (SR) att publicera en falsk nyhet om att ”nazister” hotat EU-projektet och krävt en nedläggning av det. SR:s motiv är sannolikt att pressa politikerna att trotsa SR-journalisternas påhittade ”nazister” genom att fortsätta EU-projektet. Detta rapporterar Fjällsjö Nyheter.

Slink In i Sundsvall är ett skattefinansierat projekt som ska underlätta för människor med missbrukarkultur. Förutom missbrukare hjälper även Slink In tiggare att etablera sig i Norrland, detta genom pengar från EU. Men nu ska EU-projektet läggas ned, delvis efter klagomål från grannar som påstår att migranterna bor i sina bilar och skräpar ner i området.

-Oron är ju att när man stänger ner EU-projektet i juni att man då har ett gäng tiggare som vi inte klarar av att hjälpa, säger Bengt Persson på Slink In.

För att kunna hålla liv i Sundsvalls tiggarkultur har därför vänsterextrema Sveriges Radio (SR) publicerat en Fake News-artikel om att ”nazister” hotat EU:s tiggarprojekt och krävt en nedläggning av det.

-Man ville att man skulle flytta på romerna annars så skulle det börja brinna. Det var Nordiska motståndsrörelsens symbol på brevet, säger samma Bengt Persson på Slink In.

”Slink In i Sundsvall har hotats av den nynazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen. Anledningen till hotet är ett projekt för EU-migranter”, hittar SR på.

Att Motståndsrörelsen skulle begå brott genom offentliga hotbrev är dock helt orimligt. Det kan jämföras med att Miljöpartiet skulle skicka hotbrev till Migrationsverket, eftersom de utvisar flyktingar. Politiska partier jobbar inte på det sättet. SR har därför låtit bli att intervjua någon partiföreträdare om det påhittade hotet, eftersom det i så fall skulle visa hur verklighetsfrånvänd och påhittad ”nyheten” är.

I verkligheten produceras alltid den här typen av hot av vänsterextremister, som en så kallad falsk flagg-attack. Detta efter att man ”tagit debatten” och förlorat den. Det är naturligtvis mycket mer sannolikt att det naivt tillverkade hotet är påhittat av någon med kopplingar till tiggarna, eller av vänsterextrema journalister, än att det verkligen är Motståndsrörelsen som står bakom det.

Tredje gången ”journalisten” Anna Ahlström har kopplingar till påhittade hot

SR:s senaste Fake News-artikel har publicerats utan någon underskrift, men i artikeln finns ett foto som SR tillskriver ”journalisten” Anna Ahlström. Anna Ahlström är känd som vänsterextremist efter att två påhittade hot publicerats i samband med hennes så kallade ”granskning” (hets) mot Fjällsjö Nyheter.

”Granskningen” gjordes tillsammans med Antifa och Fredrik Vestberg, men efter att Fjällsjö Nyheter efter en egen granskning avslöjat att Vestberg på sin privata Facebook hetsar mot lågutbildade och sverigedemokrater, dessutom med stöd av SR:s varumärke, fick Ahlström fortsätta sin ”granskning” ensam.

Den gången bestod de påhittade hoten dels i att Ahlström under sin ”granskning” kontaktade våldsbejakande vänsterextremister vilka i sin tur genom påhittade hot lyckades få Fjällsjö Nyheter nedstängd under 24 timmar. Något Ahlström sedan kunde göra en ”nyhet” om, med vinklingen att hennes ”granskning” fått avsedd effekt.

Dels bestod de påhittade hoten av att Ahlström i sin ”granskning” kontaktade asylsökare på ett HVB-hem som påstods ha blivit baktalade av Fjällsjö Nyheter. Alldeles i slutet av Ahlströms flera månader långa ”granskning” samlade asylsökare från just det HVB-hemmet ihop ett stort gäng migranter och gjorde mitt i natten intrång på en tomt där Ahlström påstod att Fjällsjö Nyheters grundare bor.

Asylsökarna som i förhören uppgav att de trodde att huset var obebott, avslutade sitt nattliga besök genom en falsk polisanmälan om hot. Något som sedan Ahlström publicerade som huvudinnehållet i sin ”granskning”.

Att SR sprider så kallade Fake News är mer regel än undantag. Detta beror på att SR nästan uteslutande anställer extremister som ”journalister”. Nyligen blev en prisbelönt vänsterextrem SR-journalist brutalt nedskjuten av fransk polis, efter att ha svurit trohet till Islamiska staten och begått terrordåd.

Kort därefter deltog en annan SR-journalist på en våldsbejakande AFA-demonstration mot Jimmie Åkesson. Det vi hittills lyckats avslöja är sannolikt bara toppen på isberget.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.