Vänsterextrem tidning läggs ned i Sundsvall

NYA TIDER. 15 kommunistiska tidningar läggs ned, bland annat i Sundsvall. Vänsterextrema ETC väljer nu att lägga ned alla sina lokaltidningar plus några till. Anledningen är att skattebetalarna inte längre tvingas betala för dem. Detta rapporterar Fjällsjö Nyheter.

Idag avslöjades att 15 av ETC:s skattefinansierade tidningar läggs ned, däribland många lokaltidningar som exempelvis ETC Sundsvall och ETC Umeå. Anledningen är att nästan ingen vill köpa tidningarna, och att de därför inte når upp till presstödsnivån.

ETC, som ursprungligen kallades Partisano, är en trotskistiskt kommunistisk tidningskoncern.Tidigare har organisationen lyckats pressa ut maximalt med skattepengar ur presstödet genom att starta mängder med lokaltidningar som rest snålskjuts på huvudtidningens arbete. Men nu fungerar inte detta knep längre, vilket gör att alla lokaltidningar läggs ned.

-Som det ser ut nu måste vi lägga ned samtliga lokaltidningar, så det är klart att det är många människor som drabbas. Nästa steg blir att diskutera detaljerna med facket, säger ägaren Johan Ehrenberg.

Sammanlagt kommer ett 20-tal vänsterextremister nu att bli utan jobb. Fjällsjö Nyheter har tidigare rapporterat om hur ”journalister” på ETC skapade en hatkampanj mot Dollarstores VD Peter Ahlberg. Hatkampanjen ledde dock till att Dollarstores vinst ökade kraftigt och VD:n lovade ”journalisterna” en gratis flygtur till Nordkorea.

Kommunisttidningarnas kapitalistiske ägaren Johan Ehrenberg är mest känd för att under 80-talet ha klätt sig och levt som en kvinna under namnet Jenny Ehrenberg. Detta skapade stor uppmärksamhet i borgerlig media, och en viss misstro hos den arbetarklassinriktade delen av vänstern.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.