Media hetsar mot polischef i Västernorrland

HATDREV. Regimmedia har idag startat en ny hetskampanj mot medborgare med andra politiska åsikter än regeringens. Denna gång drabbar ”journalisternas” drev en polischef i Västernorrland som uttryckt sig negativt om kriminella, terrorister och islamister. Detta rapporterar Fjällsjö Nyheter.

Nyliberala MittMedia har idag tillsammans med vänsterextrema SVT och SR startat en politisk hatkampanj mot en polischef i Västernorrland. Polischefen anklagas för att ha andra politiska åsikter än de journalisterna har.

En åklagare på Särskilda åklagarkammaren, Gruppen för skiljande- och disciplinärenden i polisregion Nord, regionala polisledningen, en avdelning för disciplinära ärenden och Polisens internutredningsavdelning har alla kommit fram till att polischefens uttalanden är fullständigt lagliga och skyddas av yttrandefriheten.

-Våra jurister har fått titta på hur man ska tolka det han har skrivit. Det vi fick till svar var att det han har skrivit föll under yttrandefrihetsgrundlagen, säger Kenneth Bergqvist som är polisområdeschef för Västernorrland.

Trots detta, eller kanske på grund av detta, har regimmedia nu startat hetskampanjen i syfte att trakassera polischefen och hans överordnade. Målet med det hatfyllda drevet verkar vara att bara poliser med samma politiska åsikter som så kallade ”journalister” ska få fortsätta sitt arbete.

Bland annat anklagas polischefen för att ha delat en video på sociala medier från den brittiska patriotiska organisationen Britain First, något som även exempelvis USA:s president Donald Trump har gjort. Videon visade hur islamister förstörde kristna gravar, men enligt ”journalisterna” var det upprörande inte detta, utan det är istället motståndet mot gravskändningen som kritiseras.

Vänsterextrema SR skriver öppet att man vill att en omprövning sker och att polischefen ska straffas. Detta alltså trots att alla är eniga om att uttalandena faller inom yttrandefrihetens gränser och är skyddade av Sveriges grundlag.

Ursprungligen publicerat av Fjällsjö Nyheter.

Den som vill säga upp sin prenumeration inom MittMedia kan vända sig till kundtjänst här.