Kramfors i kris lägger skattepengarna på asylextremister

Av Fjällsjö Nyheter

KRAMFORS. Den evigt socialdemokratiskt styrda kommunen Kramfors i Ångermanland orsakade nästan ett uppror bland befolkningen när man för en tid sedan valde att sponsra Fatima Khawaris yrkesaktivism med skattepengar. 

Kramfors kommun gör nedskärningar på välfärden och sparar på de äldre samtidigt som kommunen betalar fantasilöner till utländska asylaktivister. En dryg timmes ”föreläsning” ”om sitt liv” av den kritiserade ledaren för Afghanistans asylaktivister Fatima Khawari kostar en normal månadslön. En inkomstkälla Khawari dessutom regelbundet tillhandahålls av Socialdemokratiskt styrda kommuner i landet.

–Jaa, du. Jag var faktiskt där… Hon pratade om… Och det var bra… Och jag var där. Oj oj oj… Vad pratade hon om? säger Ingrid Olsson som är bibliotekschef i Kramfors och stod som ansvarig för evenemanget.

Av sammanhanget framgår att det rör sig om en föreläsning utan egentligt innehåll, helt värdelös för kommuninvånarna, som egentligen bara syftar till att finansiera asylledaren Khawaris yrkesaktivism. Det vänsterextrema evenemanget bokades av Maria Johansson.

Bibloteket i Kramfors är en skyddad verkstad för vänsterextremister, som tidigare bland annat lagt Kramforsbornas skattepengar på föreläsningar om ”transgender i Zimbabwe”.

Kramfors kommuns vänsterextrema asylsatsning möttes av stor kritik från kommunens allt mer bittra invånare. För att hantera missnöjet var kommunen tvungen att hyra in beväpnade vakter för att ”föreläsningen” skulle kunna hållas.

Missnöjet beror delvis på Khawari som person, eftersom den vänsterextrema aktivistledaren är känd för att använda fräcka lögner i sin asylprogaganda. Bland annat har hon hävdat att afghaner utvisas till en ”säker död” i hemlandet, något som efter att hon avslöjats omvandlades till ”psykisk död”.

Trots de beväpnade vakterna hävdade kommunen via den vänsterextrema Fake News-sajten SR Västernorrland att Khawari är ”Kramforsbornas idol”.

”Idolen” Khawari bor trots sina stora inkomster från kommunala ”föreläsningar” i ett nyrenoverat äldreboende betalt med skattemedel, som pensionärer aldrig fick flytta in i trots att det finns köer till lägenheterna inom äldreomsorgen.

Kramfors kommun (som i folkmun kallas Pulver City) har å sin sida en åldrande befolkning att ta hand om med höga ohälsotal och så kallade ”socioekonomiska faktorer” som kraftigt påverkar kommuninvånarnas behov och kostnader.

I januari var underskottet för kommunen 43 miljoner och nu vill kommunen bland annat spara pengar på hemtjänsten genom att tillverka en ny sorts mat som håller längre tid och som därför kan delas ut till de äldre vid färre tillfällen.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.