Stort tillslag mot islamiska terrorister

Av Fjällsjö Nyheter.

NYHETER. Tre misstänkta islamiska terrorister greps i morse av Nationella insatsstyrkan, varav minst en är bosatt i Strömsund. Strömsunds kommun är känt för att ha givit en fristad åt terroranklagade islamistiska migranter.

I morse gjorde tungt beväpnad polis från Nationella insatsstyrkan tillslag mot flera lägenheter där misstänka terrorister bor. Ett flertal personer hämtades med våld in på förhör och tre personer har anhållits misstänkta för förberedelse till terroristbrott. Enligt Åklagarmyndighetens pressmeddelande gjordes ingripandena i Stockholmsområdet och i ”norra Sverige”.

— I vårt arbete får vi in stora mängder information och upplysningar. Det här ärendet blev aktuellt och det gjorde att vi grep de här personerna. I vårt uppdrag ingår att förhindra att ett brott begås, säger Karl Melin som är Säkerhetspolisens (SÄPO:s) presschef.

Terrorhotet i Sverige ligger oförändrat på tre på en femgradig skala, något som tidigare räknades som ett förhöjt hot men som nu blivit det nya normala.

— Jag vaknade vid 04.30 av att någon sågade i dörren. Sen såg jag en granat som landade precis bredvid mig på golvet och exploderade.

— Det var en jättestor smäll och sedan var det rök överallt. Sedan kom det in ett tiotal poliser med automatvapen som de riktade mot oss och skrek att vi skulle lägga oss på golvet, säger en av islamisterna som fick sin nattsömn förstörd.

De anhållna uppges vara från Uzbekistan, som är ett mångkulturellt land som blivit till ett starkt fäste för Islamiska Staten. Uzbekistans regering motarbetas av regimerna i Sverige och USA, och därför har många islamister från Uzbekistan kommit till Sverige för att få stöd av regimen här.

En av dessa islamister är terroranklagade Rakhmat Akilov som körde ihjäl människor i Stockholm med en lastbil. Minst en av de nu gripna för terroristbrott var bosättare i Strömsund och minst en har haft kontakt med Akilov.

Strömsund som ligger i norra Jämtland har en stor islamistisk diaspora från just Uzbekistan. Det var här som en terroranklagad islamistledare sköts i huvudet av en icke-religiös uzbekisk medborgare som anklagades för att ha utfört dådet i syfte att hjälpa Uzbekistans regering kämpa mot islamismen.

Islamisterna i Strömsund har fått ett mycket starkt stöd från det vänsterextrema etablissemanget som kontrollerar både politiken och polisen i kommunen. Den nedskjutne islamistledaren har bland annat fått undervisa på kommunens enda gymnasieskola utifrån en sharia-inspirerad könsuppdelning av studenterna, som inte alla var muslimer eller trivdes med tilltaget.

Enligt kommunens och jämtländsk lokalmedias tolkning av verkligheten har det inte funnits några som helst kopplingar mellan de islamistiska migranterna och internationell terrorism i Centralasien, allt sägs ha varit påhittat, i oförklarligt syfte.

Nationella insatsstyrkans tillslag i Strömsund i morse motbevisar denna politiskt korrekta världsbild. Enligt uppgifter som cirkulerar i media har Säkerhetspolisen (SÄPO) nu begärt att både Strömsunds kommun och polisen på orten ska vara vaksamma mot migranternas politiska verksamheter.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.