Mordförsök utreds i Skellefteå

Av Fjällsjö Nyheter.

NYHETER. En man i 60-års åldern sitter anhållen efter att en kvinna i 40-års åldern ramlat ned från ett höghus i Skellefteå på midsommarafton.

Klockan 06:27 tidigt på midsommarafton larmades polis och ambulans till ett höghus på Getbergsvägen i Skellefteå. Enligt larmet hade en kvinna ”ramlat från andra våningen”. Kvinnan togs omhand av ambulanspersonal och fördes till sjukhus.

— Vi kan inte utesluta brott, det som händer nu är att vi förhör mannen under dagen och försöker höra kvinnan. Vi skapar oss en bild av händelseförloppen genom att höra vittnen, säger Tobias Gustavsson som är jourhavande förundersökningsledare.

”Den sammantagna bilden på platsen gör att en man i 60-års åldern grips av poliserna misstänkt för försök till mord.”

”Den gripne mannen är anhållen av jouråklagare. Vi har ännu inte kunnat förhöra kvinnan. Det finns ingen uppgift om hennes skador”, skriver Polisen på sin hemsida.

Platsen har under dagen varit avspärrad för att Polisens kriminaltekniker ska kunna genomföra en brottsplatsundersökning.

Polisen uppger att de vill komma i kontakt med de personer som fanns på plats då ambulansen kom och hämtade upp kvinnan.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.