Socialdemokraterna hugger Sollefteå i ryggen igen

Av Fjällsjö Nyheter.

SOCIALDEMOKRATERNA. ”Voon nära succé” men Socialdemokraterna uppfattas nu kämpa hårt för att sänka vårdcentralen innan man tvingas lämna ifrån sig makten om några veckor. ”Ännu en dolkstöt i ryggen på Sollefteåborna” kommenterar Moderaternas ledare.

Den folkligt styrda kooperativa vårdcentralen Voon i Sollefteå, som startats på grund av missnöje med Socialdemokraternas valbedrägerier mot väljarna, har redan lyckats locka 8 000 registrerade vårdtagare. Och nu kämpar Socialdemokraterna hårt för att hinna med att få företaget satt i konkurs innan partiet måste lämna ifrån sig makten.

— Voon är nära en succé och ett misslyckande i det här läget vore allvarligt inte bara för oss utan för regionen som helhet, säger Voons styrelseordförande Nils-Gunnar Molin.

Som svar på Socialdemokraternas oschyssta agerande lanserar nu Moderaterna en dolkstötsteori, som går ut på att Socialdemokraterna medvetet vill skada Sollefteåborna.

— Det här kommer av Sollefteåborna att uppfattas som att Erik Lövgren ännu en gång sticker en dolk i ryggen på dem. Att hänvisa till principer i det här läget är orimligt, säger Moderaternas riksdagskvinna Lena Asplund.

— Det är tråkigt att Erik Lövgren i det här läget beter sig på det här sättet. Vi kan göra skillnad om två månader men då kan det vara försent, säger Asplund.

Konkurshotet gäller en skuld på 830 000 kronor för laboratorietjänster med mera som Socialdemokraterna vill reglera genom att minska utbetalningarna till Voon. Detta i sin tur skulle göra det svårt att betala ut löner till personalen, och kan tvinga företaget i konkurs.

Nästa vecka är det dags för politikerna att betala den så kallade kapiteringsersättningen till Voon och efter det står det klart om Socialdemokraterna gjort verklighet av sina hot.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.