Socialdemokraterna tvingar Sollefteåbor i konkurs på måndag

Av Fjällsjö Nyheter.

SOLLEFTEÅ. Socialdemokraterna ska enligt planen tvinga den folkligt styrda vårdcentralen Voon i konkurs på måndag. Nu startar en jättelik insamling av pengar för att rädda vårdcentralen.

Den kooperativa folkligt styrda vårdcentralen Voon i Sollefteå styrs av 220 vanliga Sollefteåbor och har över 8 000 registrerade patienter. Vårdcentralen skapades efter missnöje med Socialdemokraternas nedläggningspolitik mot Norrland och partiets valbedrägeri i samband med att det vann valet 2014.

Men nu när vårdcentralen enligt den egna ledningen ”är nära succé” väljer Socialdemokraterna att försöka tvinga vårdcentralen i konkurs genom att vägra att skjuta upp betalningen av en skuld på 830 000 kronor.

Socialdemokraterna är på väg att förlora makten i regionen men som sista desperata åtgärd vill man förstöra folkets vårdcentral Voon.

— Det är tråkigt att Erik Lövgren (S) i det här läget beter sig på det här sättet. Vi kan göra skillnad om två månader men då kan det vara försent, säger Moderaternas ledare Lena Asplund.

Nu arbetar Voons medlemmar febrilt för att samla in pengar till att kunna driva vårdcentralen vidare. Men att sätta in pengar på bankkontot går inte, eftersom banken har låst kontot.

— När regionen inte ställde upp fick banken kalla fötter. Den ser två saker som viktiga: får vi något gehör från regionen [Socialdemokraterna] och får vi något gehör från medlemmar och sympatisörer och patienter. Det är det vi ska visa upp fram till söndag, berättar föreningens ordförande Nils-Gunnar Molin.

Därför samlas pengarna nu in genom Föreningen Sollefteå framtidens akutsjukhus, och under fredagen hade det kommit in omkring 500 000 kronor. Målet är att samla in 4 000 000 kronor fram tills måndag, pengar som även ska täcka framtida fakturor.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.