Skottlossning i centrala Gävle

Av Fjällsjö Nyheter.

NYHETER. På två platser i Gävle har sammanlagt fem personer gripits för vapenbrott. Polisen betraktar händelserna som orelaterade. På sociala medier skylls den eskalerande brottsligheten i Gävle på att Polisen politiserats och blivit ett redskap för Socialdemokraterna.

Strax efter klockan två natten mot onsdag larmades Polisen i Gävle till den delvis ghettofierade stadsdelen Brynäs i centrala Gävle. Enligt larmsamtalet åkte en grupp människor omkring på fyrhjuling och hade skjutvapen med sig.

Med hjälp av en hundpatrull hittades fyrhjulingen och senare greps tre personer misstänkta för vapenbrott.

Mindre än en halvtimme senare samma natt larmades Polisen till den mestadels utländska stadsdelen Andersberg i Gävle. Där påträffades en misstänkt bil med två personer som tidigare är kända av polisen samt ett skjutvapen. De två misstänkta greps på platsen för grovt vapenbrott.

— Det är allmänheten som upplever någon form av skottlossning och ringer in till oss, uppger polismannen Mikael Hedström.

De senaste åren har skjutningar blivit allt vanligare i centrala Gävle. Tidigare i år sköts en man ned på öppen gata med flera skott. En vecka senare larmades om skottlossning på Stora Esplanadgatan.

— Gävlepolisen har väldigt nära band till den politiska ledningen och är välkänd för att välja vilka brott som prioriteras. Trots att det sker extremt mycket brott i Gävle där GM kan härledas till mångkultur så väljer Gävlepolisen väldigt gärna att lägga ner utredningarna i ett tidigt skede, kommenterar en Gävlebo på yttrandefrihetsforumet Flashback.

Gävle har de senaste hundra åren styrts av Socialdemokraterna, förutom två år innan det senaste valet då Moderaterna styrde med stöd av Sverigedemokraterna.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.