Mytomananklagad feminist i blåsväder

Av Fjällsjö Nyheter.

HÄRNÖSAND. Fake news-medias rapporter om en ”kaotisk föreläsning i Härnösand fylld av hatande pojkar” stämmer inte, enligt två feministiska rektorer som nu skriver brev till de ”hatiska” skolbarnens föräldrar. Ska man tro rektorerna verkar historien ha hittats på i politiskt syfte, och vara ett exempel på fenomenet ”VM i trakasserier”.

Feministen Linnéa Claeson föreläste i Härnösand.

Förra helgen kunde Fjällsjö Nyheter berätta om hur den alltmer verklighetsfrånvända svenska regimen utsett en icke-jurist till ”Årets jurist”. Pristagaren, Linnéa Claeson, får priset i egenskap av att vara vänsterextrem yrkesaktivist som hyllar lagbrott och hetsar mot Sverigedemokraterna.

”GÖM EN FLYKTING! Om det blir olagligt – göm två!” skriver Linnéa Claeson på Instagram.

Detta är i Nya Sverige ett bevis på ”enormt rättspatos”, och därför får hon priset, fastän att hon inte är jurist utan före detta handbollsspelare som blivit yrkesaktivist.

Utmärkelsen av en icke-jurist till ”Årets jurist” är en del i en trend i Sverige där regimens anhängare kontinuerligt dräneras på kompetent personal. Intelligenta människor drar sig undan, eller går till oppositionen. Eftersom man begriper att regimens positioner är ohållbara och att dess dagar är räknade.

Regimbytet kommer – frågan är bara, ”På vilket sätt?” Bäst att se om sitt eget hus, eller gå med på det vinnande laget, resonerar de flesta.

Kvar som företrädare för regimen blir sådana som Linnéa Claeson, normalbegåvade debattörer som egentligen inte förstår sig på politisk teknologi och som inte tål en kritisk granskning. Som bara kan verka framgångsrikt i en ”skyddad verkstad” utan motdebattör där inga uttalanden får ifrågasättas.

För oppositionen är Linnéa Claeson en perfekt motståndare: hon är feminist, har blått hår, och anklagas ständigt för att hitta på händelser som hon sedan gör politik av. Som regel handlar det om otroliga historier där män som grupp utmålas som förskräckliga.

Linnéa Claesons överdrifter var redan välkända – anlitades ändå av regimen

I egenskap av aktivist för regimen anställs Linnéa Claeson regelbundet av skattefinansierade institutioner för att delta i vänsterextrema påverkanskampanjer. Senast skedde detta i Härnösand, där Claeson anlitats av rektorer för att ändra norrländska skolbarns politiska åsikter.

Linnéa Claesons påföljande beskrivning av händelsen i Aftonbladet ledde omedelbart till en våg av näthat mot skolbarnen. Detta har skapat ett bråk med skolans företrädare som hävdar att Claeson fabricerar överdrivna förtrycksskildringar.

För mindre än en vecka sedan varnade Fjällsjö Nyheter sina läsare för just detta. Och denna kritik mot Linnéa Claeson är välkänd sedan länge:

”Linnéa Claeson är en lögnaktig karriärist som skadar den feministiska rörelsen och måste uteslutas från offentligheten”, varnade exempelvis SR-profilen Moa Wallin redan i somras.

”Allt som vid första anblick ser ut att vara feminism behöver inte nödvändigtvis vara det, utan kan också vara ett verktyg, för att till exempel bygga sin egen karriär, dra in pengar eller få fler följare” sade Moa Wallin i Tankesmedjans program ”VM i trakasserier”.

Samhällsbetraktaren Moa Wallin är känd som något av ett modernt orakel efter att ha gjort flera kusligt korrekta spådomar om framtiden. För ett år sedan i Nöjesguiden förekom hon med exakthet dagens kritik av Claeson:

”Vem/vad kommer att få aningen för mycket utrymme i massmedia?
-Linnéa Claeson och andra som gör karriär på överdrivna förtrycksskildringar.”

Och nu har alltså Linnéa Claeson även stött på patrull från rektorerna i Härnösand. Rektorer som själva är feminister och som efter att ha läst okritiska hyllningsartiklar till henne i regimmedia bjudit in Claeson till skolan för att sprida vänsterextremism bland eleverna.

”Efter föreläsningen får vi veta att Linnéa och andra vuxna, varav de flesta inte var på plats, ger en annan bild av föreläsningen. På olika sätt uttrycker de sig nedlåtande om våra ungdomar. Varför och vad de vill uppnå med det känns oklart?”

”Texterna handlar om en föreläsning för våra ungdomar och den beskrivs som kaotisk och fylld av hatande pojkar.”

Rektorerna, Sara Mattsson på Wendela Hellmanskolan och Erik Juntikka på Hedda Wisingskolan, känner inte igen sig i Linnéa Claesons beskrivning av händelsen, där pojkar enligt Linnéa Claeson skrek könsord till henne. Vänsterextrema SVT försöker desperat att rädda situationen genom att föreslå att det kanske rör sig om en annan, helt okänd föreläsning, på en skola ingen hört talas om.

För oppositionen finns inga tvivel: ännu en otrolig Claeson-historia, som denna gång spridits genom fake news artiklar i Goldman Sachs-ägda Aftonbladet och i nyliberala MittMedia, som har starka kopplingar till Folkpartiet/Liberalerna. Det är så här regimen bedriver politik i Sverige.

Detta är inget nytt. Vad som är nytt är att de två feministiska rektorerna gör uttalandena i ett brev till de anklagade barnens föräldrar, där rektorerna öppet erkänner att syftet med ”undervisningen” är att förändra barnens åsikter så att de anammar en vänsterextrem världsbild. Något rektorerna enligt brevet även verkar vilja göra med vuxna medborgare.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Relaterade artiklar:
Linnéa Claesson blir ”Årets jurist”