Bilbränderna fortsätter i Gävle

GÄVLE. Bilbränderna i Gävle har ökat kraftigt de senaste två veckorna och Polisen har ingen misstänkt. För makthavarna är bränderna ett mysterium, och man är bara säkra på en sak, nämligen att det gör klimatet varmare.

Hela helgen har det brunnit bilar i Gävle på nätterna. Det är andra helgen i rad med särskilt många bilbränder och redan sedan tidigare ansågs Gävle vara hårt drabbat.

Bilbränderna är ett nytt kulturfenomen som bara drabbar stadens med fattigdom berikade stadsdelar, nästan uteslutande Sätra och Andersberg. En ny underklass har här skapats i syfte att globalisera Sverige och öka klassklyftorna mellan rika och fattiga. Projektet beskrivs ständigt av samhällets makthavare som en framgångssaga.

Denna helg började bilbränderna redan natten mot fredagen då Polisen larmades om bilbrand på Solröksgatan i Andersberg i Gävle. Enligt polisens vakthavande befäl eldades elva bilar varav fem är totalförstörda.

Under natten till lördagen startades bränderna vid halv två-tiden på Älgpasset i Sätra, och därefter inkom många liknande larm till polismyndigheten. Den senaste branden anlades natten till söndagen på Solröksgatan i Andersberg.

Bilbränderna tros skapa mycket ångest för klimatreligiösa flickor som lätt kan tolka de brinnande bilarna som att jordens undergång nu påskyndas. Det finns ett starkt statistiskt samband mellan ökande bilbränder och fler psykiskt sjuka barn i Sverige.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.